Vissa dagar orkar man bara inte. Sen tittar man i kalender och där står det ”Träningspass ute med E” kl.10:30  och ”BVC ordnar besök på öppna förskola” kl.13. Sen tittar man på sonen – han verkar vara också lite slöare än vanligt. Där och då har man två val: ”KBK, kör bara kör” eller göra vad man känner för dvs rensa kalender och ta det som det kommer. Dessutom säger Alexa att det är två grader ute. Där tar det stopp för mig. Jag är inte redo mentalt för den här dagen i den här kylan (inte mitt löparknä heller). 

Jag gör det enda vuxna beslutet som finns: meddelar alla inblandade i första aktiviteten att jag inte kommer. Tänker att jag borde komma i gång till kl13. Någonstans vid 12:20 jag ser på Nils att han är urtrött och kommer aldrig orka vara vaken mellan kl13 och 14. Jag är likaså. Jag vaggar honom till söms och vi somnar i sked – i bästa tupplur som finns: mitt på dagen.

När vi vaknar, det går inte hinna även till sista kvarten. Om detta hänt innan jag blev mamma, jag skulle vart jättestressad över att vara så sent på ett planerat evenemang och snabbat på mig och kommit med skum i munnen till åtminstone sista 5 minuter. Eller, nej, jag skulle överhuvudtaget inte satt mig i sådana sits – jag skulle kommit i tid, vill jag eller ej. I min nya mamma-roll har jag på något sätt slapp alla stressfaktorer om jag verkligen-verkligen-verkligen inte måste. Jag hellre stannar hemma, jag hellre låter Nils sova i mina händer och tittar på honom under tiden – än att stressa sönder så man knapp kan förstå vad händer. 

Varje gång på senaste tiden när sådant val kommer ”KBK” eller ”vila med Nils” och jag har egentligen energi men kanske inte 100%, jag väljer ”vila” eftersom Nils kommer vara bebis bara en gång, allt annat går att hinna göra sen.

Hur tänker ni?

*Denna inlägget innehåller en reklam-länk. När du klickar på en länk och köper en produkt, skapare av det här bloggposten får en liten inbetalning.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: