Jag vet inte hur de flesta gör men jag tycker det är rätt skönt att ha ett skötbord hemma och en viss ordning runt den och alltid byta blöja samt klä på Nils där när vi är hemma – då vet man exakt vid varje byte vart ligger vad och hur det går till, noll energiinsats (förutom för att ha koll på rullande bebis).

Däremot när man är på språng – omg, jag tror att jag har omedvetet börjat välja ställen som jag vet har skötbord så jag behöver inte göra akrobatiska trick i vagnen eller på bänken medan folk inte ser. Förra veckan var det nästa nivå på detta – vi har varit på vår favorit pizza ställen efter lång promenad och efter man har tagit av en overall från Nils, insåg man ”vi måste byta på honom nu”. In på toa med byta-blöja-kittet men oj – inget skötbord, in på nästa toalett – ingen skötbord heller. Första tanken ja, here we go again, kan byta i vagnen. Sen det var ganska fullsatt och ett sällskap suttit 10 cm från vagnen, kändes så där. Panik, panik, panik. Då säger min man ”men ligg honom på golvet på toa”. Åååååå, ussch, meeeen. Efter mycket velande gjorde jag det! Kändes det fräscht? Absolut inte. Har det jag någon val? Nja, inte riktigt. Har jag fixat blöjbyte? Visst. Har Nils fick smaka på en toaborste? Herregud, inte det här gången 🙂

Med det sagt, har jag kommit fram till ett perfekt kit:

  • (Uppenbara saker) Blöjor, våtservetter och ett set av en body och ett par byxor ifall ”stora incidenter”.
  • Vadderad matta som man kan använda också som väska för saker. Där får man plats med allt som behövs samt skönt underlag i fall det inte finns skötbord. Jag har detta från Liewood och absolut älskar allt i den: färgen, storlek på fickor, storlek på själva mattan. I princip, när jag går och byter på Nils då tar jag bara detta ”matta” – där har jag allt som behövs. Riktigt smidigt framförallt när man byter på språng utan till gång till ett stort toa med skötbordet.
  • Master-nivå: hundbajspåsar. Man kan ha en fullblöja i de samt ligga kläderna om de får fläckar. På sådant sätt du bidrar inte till dålig lukt där du slänger blöjan samt kläder med fläck kommer inte kontaminera något annat i skötväskan. Lovar, du kommer tacka mig vid riktigt dålig ”incident”. Påsar finns i roliga färgar på zoobutiker, annars svarta finns alltid i hund/katt avdelning i alla livsmedelsbutiker. 
  • Smaksak: babypuder. Jag tycker att det enda som hjälper mot röda rumpor är att använda babypuder varje gång man byter en blöja.

Har ni någon blöjbytekit? Vad har ni i den?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: